fi en

joulupaja22nettiin.jpg

Valoinstallaatio Satumetsä ja sen asukkaat Triplassa

valoteos2022_1.jpg

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun oppilaiden töistä koottu teos osallistuu valtakunnalliseen Lapsen oikeuksien viikkoa ja päivää 20.11.2022 juhlistavaan valotapahtumaan Valoa! Ljus!

Savieläimet seikkailevat satumetsässä ja asustavat värikkäissä taloissa. Valo puikkelehtii
lasten loihtimassa pienoismaailmassa, jonka tekemiseen ovat osallistuneet Soile Kinnusen 4-11-vuotiaat oppilaat ryhmistä VKC, VKD, PK1D,  PK1H, PK2B ja PK2C . Teos on toteutettu ryhmä- ja paritöinä kierrätysmateriaaleja käyttäen. Kuva: Soile Kinnunen.

Teos Satumetsä ja sen asukkaat on esillä: Triplan 3. kerros Downtown, vitriineissä ravintola-alueen läheisyydessä.

Tapahtumaan osallistuvia teoksia voi käydä katsomassa tästä linkistä Kuvataidekoulujen liiton verkkogalleriassa.

Tulevaisuuden kuvia -videotaidenäyttely Oodissa!

Tervetuloa Itlan ja Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun videotaidenäyttelyyn, jossa kuvataidekoulun lapset ja nuoret kertovat tulevaisuuden unelmistaan ja ajatuksistaan taiteen keinoin. Projektiin ovat osallistuneet Liisa Ikävalkon oppilaat ryhmistä PK1A, PK1B, PK2A, LAAJAT TYÖPAJAT E JA F sekä KEKU-VISU. Videotaidenäyttely järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodin Aura-tilassa (2.krs.) 2.12.–4.12.2022 klo 10-18.

Itlan ja kuvataidekoulun yhteistyöstä tarkemmin linkistä!

tildakukkakauppa.jpg

Rauhanlinnut

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta rauha? Tätä aihetta ovat tutkineet Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun 4–20-vuotiaat oppilaat taiteellisen työskentelyn parissa. Lasten ja nuorten teokset loihtivat eteemme unelmia ja visuaalisia viestejä ajankohtaisesta aiheesta.

LINKKI KUVAESITYKSEEN
LINTUPARVI ESITETTIIN TRIPLASSA HUHTIKUUSSA 2022

KUVISTA KOTONA

Kuvataidekoulun opettajien laatimista etätehtävistä on julkaistu kaksi eri-ikäisille suunnattua koostetta.

PHK Etätehtäviä 4-11-vuotiaille

Etätehtäviä 4–11-vuotiaille (pdf)

PHK-Etatehtavia-12-21-v_kansi.jpg

Etätehtäviä 12–21-vuotiaille (pdf)

Valitse mieleisesi tehtävä ja toteuta se vaikka koko perheen kanssa. Näiden ilahduttavien tehtävien siivin toivotamme kaikille taiteilun iloa!

Opetussuunnitelma

Koulun opetus noudattaa opetussuunnitelmaa, joka on laadittu Opetushallituksen taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän perusteiden (20.9.2017) mukaisesti. Opetussuunnitelmaan voi tutustua alla olevista linkeistä.

OPS-esite (pdf, 3 Mt) -linkistä voit avata uuden opetussuunnitelman.

OPS-esite (pdf, 14,5 Mt) -linkistä voit ladata ja tulostaa uuden opetussuunnitelman parempilaatuisena versiona.

Rakennekaavio (pdf, 1,7 Mt) -linkistä löydät opintojen rakennekaavion.

Pdf-tiedostojen lukemiseen tarvitaan erillinen ohjelma, esimerkiksi ilmainen Adobe Reader -ohjelma (https://acrobat.adobe.com/fi/fi/acrobat/pdf-reader.html).